Disse boller er fantastiske til den lille lækkersult om eftermiddagen, eller i madpakken...
16 boller
Ingredienser:
½ liter lunken vand
50 g gær
2 spsk. raspolie
3 spsk. sukker
1 tsk. kanel
2 tsk. salt
200 g groft mel fx fuldkornshvedemel
700 g hvedemel
2 store æbler i små tern
kanelsukker til drys
Fremgangsmåde:
Rør gær ud i vandet, og rør derefter det grove mel i. Tilføj olie, sukker, kanel og salt.
Lad det stå 5 min.
Rør æbletern i og hvedemelet, hold lidt tilbage, og se om dejen kan trække det hele.
Rør dejen på rørmaskine i ca. 8 min. eller ælt den godt i hånden.
Lad dejen hæve i 45 min.
Dejen kan bages som et brød eller som boller.
Del dejen i 16 boller på et meldrysset bord, og læg dem tæt på en bageplade, så de næsten røre hinanden.
Tænd ovnen på 220 grader.
Drys dem med kanelsukker og lad dem hæve 20 min. tildækket med film eller en plastik pose du har klippet op.
Bages i ca. 16-18 min. ved 220 grader
Brødet bages i ca. 25 min.
Comments