top of page

Husk, at du kan kommentere og like mine opskrifter!

Æble kanelboller

Disse boller er fantastiske til den lille lækkersult om eftermiddagen, eller i madpakken...


16 boller


Ingredienser:

½ liter lunken vand

50 g gær

2 spsk. raspolie

3 spsk. sukker

1 tsk. kanel

2 tsk. salt

200 g groft mel fx fuldkornshvedemel

700 g hvedemel

2 store æbler i små tern

kanelsukker til drys


Fremgangsmåde:

Rør gær ud i vandet, og rør derefter det grove mel i. Tilføj olie, sukker, kanel og salt.

Lad det stå 5 min.

Rør æbletern i og hvedemelet, hold lidt tilbage, og se om dejen kan trække det hele.

Rør dejen på rørmaskine i ca. 8 min. eller ælt den godt i hånden.

Lad dejen hæve i 45 min.

Dejen kan bages som et brød eller som boller.

Del dejen i 16 boller på et meldrysset bord, og læg dem tæt på en bageplade, så de næsten røre hinanden.

Tænd ovnen på 220 grader.

Drys dem med kanelsukker og lad dem hæve 20 min. tildækket med film eller en plastik pose du har klippet op.

Bages i ca. 16-18 min. ved 220 grader

Brødet bages i ca. 25 min.



98 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page