Virkelig lækker tærte i foråret, når asparges er i sæson
4 pers.
Ingredienser:
Tærtedej:
125 g grahamsmel
125 g hvedemel
150 g smør
2½ spsk. vand
Eller 1 købt grov tærtedej (maizena)
Fyld:
200 g kogt eller stegt kylling
1 bdt. grønne friske asparges
100 g feta
4 soltørrede tomater i strimler
100 g reven ost
4 æg
3 dl væske ( mælk, kaffefløde, eller cremefraiche)
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Start med at ælt tærtedejen sammen. Lad den hvile 20 min på køl hvis du laver den fra bunden af. Den købte ruller du bare ud med det samme.
Rul den ud, så den passer til din tærteform. ca. 26-28 cm
Skær enden af aspargesbundet og smid dem væk. Skær aspargesen i små stykker. Skær kyllingen i tern eller strimler og læg dem på tærtedejen. Tilsæt de soltørrede tomater samt feta og slut med den revne ost.
Pisk æg og væske sammen og hæld det over fyldet. Drys med salt og peber
Bages i ovnen i ca. 35-40 min. ved 200 grader
Servere en grøn salat til.
Comments