top of page

Husk, at du kan kommentere og like mine opskrifter!

Blåbær trifli

En skøn dessert med blåbær....


6 pers.


Ingredienser:

Crumble:

75 g smør

1 dl havremel eller hvedemel

1 dl havregryn

2 spsk. sukker


Creme:

2 dl cremefraiche 5 % eller skyr

2 spsk. flormelis

1 tsk. vaniljesukker

1 dl piskefløde


Blåbærkompot:

250 g blåbær

½ dl vand

2-3 spsk. sukker

1 tsk. citronsaft

2 tsk. kartoffelmel

2 spsk. vand


Fremgangsmåde:

Smuldr smør, mel, sukker og havregryn sammen, indtil det smuldre og ligner lidt reven ost.

Fordel blanding på en bageplade med bagepapir.

Rist crumble i ovnen ved 185 grader i ca. 8 min. Åben ovnen og hak i crumble med en paletkniv og giv det 8 min. mere til det er gyldenbrun.

Lad det køle af mens du laver kompot og creme.

Kog blåbær med vand, citron og sukker i 5 min.

Tag det af varmen og jævn med kartoffelmel rørt op i lidt vand. Smag til med sukker.

Pisk piskefløden luftig, ikke for stiv, og rør den så med resten af ingredienserne til cremen.

Når blåbærkompotten er afkølet, lægges triflien sammen i portionsglas.

2 spsk. crumble først, så ca. 2 spsk. blåbærkompot og til sidst fordeles cremen.

Pynt med friske blåbær og lidt crumble hvis du har noget tilbage.

Tip:

Du kan bytte blåbær ud med brombær eller hindbær.




9 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Blåbærkage

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page