En skøn dessert med blåbær....
6 pers.
Ingredienser:
Crumble:
75 g smør
1 dl havremel eller hvedemel
1 dl havregryn
2 spsk. sukker
Creme:
2 dl cremefraiche 5 % eller skyr
2 spsk. flormelis
1 tsk. vaniljesukker
1 dl piskefløde
Blåbærkompot:
250 g blåbær
½ dl vand
2-3 spsk. sukker
1 tsk. citronsaft
2 tsk. kartoffelmel
2 spsk. vand
Fremgangsmåde:
Smuldr smør, mel, sukker og havregryn sammen, indtil det smuldre og ligner lidt reven ost.
Fordel blanding på en bageplade med bagepapir.
Rist crumble i ovnen ved 185 grader i ca. 8 min. Åben ovnen og hak i crumble med en paletkniv og giv det 8 min. mere til det er gyldenbrun.
Lad det køle af mens du laver kompot og creme.
Kog blåbær med vand, citron og sukker i 5 min.
Tag det af varmen og jævn med kartoffelmel rørt op i lidt vand. Smag til med sukker.
Pisk piskefløden luftig, ikke for stiv, og rør den så med resten af ingredienserne til cremen.
Når blåbærkompotten er afkølet, lægges triflien sammen i portionsglas.
2 spsk. crumble først, så ca. 2 spsk. blåbærkompot og til sidst fordeles cremen.
Pynt med friske blåbær og lidt crumble hvis du har noget tilbage.
Tip:
Du kan bytte blåbær ud med brombær eller hindbær.

Comments