En meget lækker svampet kage, som kan bruges til eftermiddagskaffen eller til dessert..
1 bradepande 20x25 cm eller en springform str. 23 cm
Ingredienser:
200 g smør
240 g sukker
4 æg
1 dl mælk
270 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
3 dl blåbær ( evt. fra frost) eller brombær
Topping:
100 g flødeost
1 dl flormelis
1 dl piskefløde
100 g blendet blåbær eller brombær
evt. lidt revet citronskal
evt. lidt mørk chokolade til pynt
Fremgangsmåde:
Pisk smør og sukker luftigt.
Rør et æg i ad gangen og pisk mellem hver æg, så det samler sig.
Bland mel, bagepulver og vaniljesikker.
Tilsæt mælk til dejen sammen med melblandingen og rør til dejen har samlet sig.
Fordel dejen i en bradepande med bagepapir.
Drys blåbærrene over dejen og tryk dem en lille smule ned i dejen.
Bag kagen ved 175 grader i 30- 40 min.
Pisk fløden stiv. Pisk flødeost og flormelis sammen og tilsæt de blendet blåbær.
Rør nu flødeostblandingen sammen med fløden, og smag til med flormelis og evt. reven citronskal.
Når kagen er afkølet sprøjter du toppingen på kagen.
Jeg har smeltet lidt chokolade til pynt, og hældt det i en sprøjtepose, og sprøjtet cirkler ud på bagepapir, og når det er stivnet, er de lige til at trække af bagepapiret.
Comments