Lækre svampede boller med hvide bønner, som mætter godt pga. de ekstra protein..
12 stk.
Ingredienser:
1 ds. kogte hvide bønner (cannellini-bønner eller butter beans)
2 dl lunken vand
50 g gær
2 tsk. salt
2 tsk. honning eller sukker
2 spsk. olie
4 spsk. frø og kerne fx hørfrø, sesamfrø, græskarkerner
½ dl kogende vand
150 g fuldkornsmel eller Ølandsmel
200 g hvedemel
Fremgangsmåde:
Hæld vandet fra bønnerne og skyld dem i en si.
Blend bønnerne med 2 dl lunken vand.
Opløs gæren i bønnepuren og tilsæt olie, honning og salt.
Hæld ½ dl kogende vand over frøene inden brug og lad dem trække 5 min.
Tilsæt frøblandingen og Ølandsmel, eller andet groft mel og rør godt rundt.
Tilsæt hvedemel lidt ad gangen.
Dejen skal være lidt klisteret men ikke så meget, at du ikke kan få det af fingrene.
Ælt det godt, hvis du har en røremaskine så lad den gerne køre i 10 min.
Sæt dejen til hævning i 1 time.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord og form til 12 boller eller 6 burgerboller eller 2 flutes
Lad bollerne efterhæve i 30 min. under et plastikstykke
Bag bollerne ved 220 grader i 14 min. til de er gyldne.
Tip:
Du kan rulle bollerne og dyppe bunden i forskellige slags frø eller kerne, det giver en lækker bund.
Comments