top of page

Husk, at du kan kommentere og like mine opskrifter!

Boller med bønner

Lækre svampede boller med hvide bønner, som mætter godt pga. de ekstra protein..


12 stk.


Ingredienser:

1 ds. kogte hvide bønner (cannellini-bønner eller butter beans)

2 dl lunken vand

50 g gær

2 tsk. salt

2 tsk. honning eller sukker

2 spsk. olie

4 spsk. frø og kerne fx hørfrø, sesamfrø, græskarkerner

½ dl kogende vand

150 g fuldkornsmel eller Ølandsmel

200 g hvedemel

Fremgangsmåde:

Hæld vandet fra bønnerne og skyld dem i en si.

Blend bønnerne med 2 dl lunken vand.

Opløs gæren i bønnepuren og tilsæt olie, honning og salt.

Hæld ½ dl kogende vand over frøene inden brug og lad dem trække 5 min.

Tilsæt frøblandingen og Ølandsmel, eller andet groft mel og rør godt rundt.

Tilsæt hvedemel lidt ad gangen.

Dejen skal være lidt klisteret men ikke så meget, at du ikke kan få det af fingrene.

Ælt det godt, hvis du har en røremaskine så lad den gerne køre i 10 min.

Sæt dejen til hævning i 1 time.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord og form til 12 boller eller 6 burgerboller eller 2 flutes

Lad bollerne efterhæve i 30 min. under et plastikstykke

Bag bollerne ved 220 grader i 14 min. til de er gyldne.

Tip:

Du kan rulle bollerne og dyppe bunden i forskellige slags frø eller kerne, det giver en lækker bund.



436 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Pirogger

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page