Den mest populære lagkage i Sønderjylland....
1 springform
Ingredienser:
5 æg
125 g sukker
1 spsk. kakao
2 tsk. bagepulver
2 spsk. kartoffelmel
1 spsk. hvedemel
200 g revet rugbrød
Fyld:
1 gl. solbærmarmelade (ca. 250 g)
1 ps. kagecreme
4 dl mælk
½ liter piskefløde
Lidt hakket nødder
Fremgangsmåde:
Pisk æg med sukker til en luftigt æggesnaps.
Bland de tørre ingredienser sammen og vend dem i æggesnapsen.
Hæld dejen i en springform med bagepapir i bunden.
Bages ved 170 grader i ½ time.
Lad bunden køle af og pisk kagecreme imens. Køb pulver eller lav din egen.
(I den originale lagkage er der ikke creme i, men min familie elsker det, så derfor kan du sagtens lave den uden creme, hvor du kun har marmelade i og flødeskum på toppen.)
Flæk bunden igennem og fyld 1 glas solbærmarmelade på den nederste bund.
Læg så kagecreme på og lidt flødeskum.
Læg så den anden bund på og smør flødeskum ud på hele kagen.
Pynt med hakket nødder og chokoladestykker. evt. frugt
Bunden er lidt "skør" så du kan dele dejen i to og bage to lagkagebunde i 2 springforme. Så skal du ikke dele bunden. Husk at de ikke skal have så længe, da der jo kun er den halve dej i.

コメント