Her finder du en grundopskrift til forskellige brød til madpakken..
Ingredienser:
50 g gær
3 dl lunkent mælk
1 æg
1 tsk. sukker
2 tsk. salt
1 dl. rapsolie
Ca. 400-500 g mel
Forskelligt fyld:
Skinke i strimler, kylling i tern, tomatsovs, ost, bacon i tern, pesto, krydderier
Fremgangsmåde:
Opløs gæren i den lunkne mælk.
Tilsæt æg, salt, sukker og olie.
Tilsæt melet lidt ad gangen. Og ælt dejen godt igennem.
Lad dejen hæve 45 min. inden du begynder at forme den til det du ønsker.
Fremgangsmåde ved forskellige brød:
Bacon fingre
tilsæt 100 g stegt bacon og 1 tsk. timian i dejen og form dejen til tykke fingre 14 stk.
Skinkebrød
100 g skinkestrimler og 2 spsk. Hakket purløg. Rul dejen ud 1½ cm tyk og udstik brødene med et glas
Pizza/foccacia brød
(form til 14 boller og rul dem flade, smør lidt tomatsovs eller salsa på, drys med skinkestrimler og reven ost og drys med oregano. )
Ostekringler
(Tilsæt 150 g reven parmasan eller emmentaler til dejen, form til 14 kringler og pensel med æg.
Kyllingmuffins
(Tilsæt 100 g kylling i tern og 50 g fetaost, rul ud til 12-14 boller og put dem i muffin form
Pestosnegle
Rul dejen ud og smør med grøn eller rød pesto tilsæt reven ost . Rul sammen og skær i skiver ca. 5 cm. lægges på plade og trykkes flade. Hæver 15 min.
Pottebrød
Brødet tilsættes krydderier efter smag ca. 1-2 tsk. puttes i mini urtepotter og hæver ca. 15 min. Serveres til suppe eller til grillmad
Bagetid: ca. 12-16 min. ved 220 grader til de er lette gyldne.
Tip:
Lav 3 portioner og lav lidt forskelligt og put det i fryseren.
Comments