top of page

Husk, at du kan kommentere og like mine opskrifter!

Chokolademousse tærte

Med appelsinsmag, en lækker kage som du kan forberede i god tid i forvejen..


ca. 12 stykker


Ingredienser:

150 g hasselnøddekerner eller mandler

4 æggehvider

2 dl sukker

Fyld:

150 g mørk chokolade

2 æg

1-2 spsk. kold kaffe

3 blade husblas

50 g sukker

1 stk. usprøjtet appelsin, saften og skal

2 dl piskefløde

Fremgangsmåde:

Hak nødderne i en foodprocessor

Pisk æggehviderne stive og rør sukker i lidt ad gangen.

Vend de malede nødder i hviderne, og hæld dejen op i en springform 24 cm.

Bag tærtebunden ved 175 grader i ca. 30 min.

Lad kagen svale lidt af inden den tages ud af formen og køler af på risten.

Moussen:

Pisk æggene med sukker.

Pisk fløden til skum.

Smelt chokoladen i en lille gryde, og smelt det langsomt ved laveste varme, tag det af varmen når det er smeltet.

Læg husblas i blød i koldt vand.

Rør kaffe, appelsin og æg i chokoladen.

Smelt husblas i mikroovnen, i en lille glasskål, i ca. 10 sek. det skal kun lige være smeltet og fingerlunt.

Pisk husblas i chokoladen i en tynd stråle.

Rør flødeskummet i chokoladen og smag til med flormelis.

Læg nu nøddebunden på et serveringsfad og læg springform ringen tilbage over bunden, og luk den. Hæld chokolademoussen over nøddebunden.

Dæk tærten med folie og lad den stå i fryseren mindst 4 timer.

Tag tærten op 1 time før brug og pynt den med hakket chokolade og nødder. evt. friske jordbær


Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page