En lækker og fyldig suppe, med lidt forskelligt tilbehør...
4 pers.
Ingredienser:
1½ kg græskar (hokkaido)
2 store løg i tern
200 g gulerødder, i tern
4 mellemstore skrællede kartofler
2 fed hvidløg, presset
1 l vand
1 knivspids chili
2 dl kaffefløde eller piskefløde
1 tsk. salt
2 terninger grøntsagsbouillon
1 dl røde linser (kan udlades)
olie
Topping:
Cremefraiche, skyr eller græsk yoghurt
Ristet græskarkerner
Kogt bulgur
Ristet bacon
Forårsløg
Fremgangsmåde:
Skræl græskaret. Det nemmeste er at dele det og lægge det på skærebrættet og snitte skrællen af med en skarp kniv. Fjern kærnehuset og kerner.
Skær nu græskaret i store tern.
Svits løg og hvidløg i en stor gryde.
Tilsæt græskar, gulerødder, linser og kartofler, og rør godt rundt.
Hæld nu vandet ved og tilsæt bouillonterninger.
Lad det koge ca. 30 min. ved svag varme og med låg. Rør i det ind i mellem, så linserne ikke koger fast på bunden. Du kan naturligvis undlade linser.
Tilsæt nu chili og blend suppen med en stavblender.
Tilsæt fløde og smag til med salt og peber.
Hvis du synes din suppe er blevet for tyk, tilsætter du bare lidt kogende vand.
Ved servering tilsætter man den topping man ønsker, så sæt topping på bordet i små skåle.
Servere brød til.
Tip:
Du kan tilsætte timian eller persille i retten.
Comments