En lækker tærte med masser af smag og skipper skræk kål...
4 pers.
Ingredienser:
Dej:
200 g hvedemel
125 g koldt smør
½ tsk. salt
3 spsk. vand
Eller køb en færdig tærtedej
Fyld:
200 g bacon i tern eller røget filet
150 g grønkålblade ( kan købes færdig i Rema i snitgrønt afd.)
1 lille rødløg i skiver
10 æg
1 dl cremefraiche 5 % mælk eller 9 % kaffefløde
100 g reven ost
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Lav først dejen. Tilsæt salt til melet og smuldre smørret i melet med fingrene og saml dejen med vand. Tilsæt lidt mere vand hvis dejen ikke samler sig. Du kan bytte 75 g hvedemel ud med groft mel. Dejen kan røres sammen på en rørmaskine.
Rul dejen ud på et meldrysset bord og læg den i en 26 cm. tærteform.
Hviler i ½ time i køleskabet. Prikkes med en gaffel og for bages 10 min. ved 180 grader.
Bacon svitses i en gryde og grønkålen tilsættes og svitses med.
Fordel fyldet på tærtedejen og læg rødløg i skiver henover.
Pisk æg, cremefraiche, salt, peber og ost sammen og fordel det henover tærten.
Bag tærten i 30 min. ved 180 grader til æggemassen er stivnet.
Servere en lækker salat til med en cremefraiche dressing
Tip:
Hvis du har købt en pose med snittet grønkål, har du meget tilbage. Brug det i grønkål boller eller i en grønkål salat, opskrifter ligger på hjemmesiden..
Comments