top of page

Husk, at du kan kommentere og like mine opskrifter!

Grøntsags lasagne

En lækker lasagne, hvor smagen er så god, at man ikke savner kødet...


4 pers.


Ingredienser:

1 fed presset hvidløg

2 hakket løg

2 store gulerødder, fint revet

1 squash, groft revet

2 ds. hakket tomat

2 dl vand

1 grøntsagsbouillon terning

3 tsk. oregano

2 tsk. røget paprika eller alm.

2 tsk. sukker

1 tsk. gurkemeje (kan undlades)

Salt og peber

evt. 2 dl kaffefløde (kan undlades)

12 fuldkorn tørrede lasagneplader

Bechamelsauce:

50 g smør eller rapsolie

4 spsk. mel

5 dl mælk

Salt

Reven muskatnød


Fremgangsmåde:

Svits de hakkede løg og hvidløg i en gryde med lidt olie.

Tilsæt de revne gulerødder og squash og svits dem med.

Tilsæt hakkede tomater, vand, bouillonterning og krydderier.

Bring det hele i kog og lad det koge med låg i ca. 20 min. ved svag varme.

Lav nu bechamelsaucen imens grøntsagssovsen koger.

Når sovsen har kogt færdig så smag til med salt, sukker, peber og tilsæt her kaffefløden hvis du ønsker.

Bechamelsauce:

Smelt smørret i en gryde. Rør melet i med et piskeris. Tag gryden af varmen.

Tilsæt ca. 2 dl mælk under konstant piskning, når det tykner, sæt gryden tilbage på pladen og så tilsætter du resten af mælken, mens du pisker godt, så du ikke får klumper.

Kog sovsen ca. 4 min. ved svag varme. Smag til med salt og reven muskatnød.

Start med at smøre dit lasagnefad. Læg derefter lidt grøntsagssovs i og lidt bechamelsauce, derefter 4 lasagneplader, der overlapper hinanden. Så et nyt lag grøntsagssovs, bechamelsauce og igen lasagneplader. gentag endnu en gang og det øverste lag drysser du reven ost ovenpå bechamelsaucen.

Lad lasagnen trække 20 min. på bordet, inden du sætter den i ovnen ved 200 grader i 35 min. eller til osten er gyldenbrun.

Servere en god salat til.




84 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Dip

Opmerkingen


Post: Blog2 Post
bottom of page