4 pers.
Ingredienser:
½ hvidkålshoved, reven
1 spsk. Fint salt
2 løg
1 fed hvidløg
3 æg + 1 til paneringen
3 dl rasp + 2 dl til paneringen
3 dl mel + 2 dl til paneringen
olie
salt og peber
Fremgangsmåde:
Riv hvidkålen på den grove side af rivejernet eller på foodprocessoren
Riv løget og bland det i den revne hvidkål sammen med 1 fed presset hvidløg. Kom æg, rasp og mel, salt og peber i og rør godt rundt, til du har en samlet fars.
Lad farsen stå og samle sig i 15 min.
Form farsen til krebinetter i hånden, pres dem lidt flade. Vend dem først i æg og til sidst i rasp.
Steg dem gyldne og gennemstegte på panden i olie ca. 8 min. på hver side.
Krebinetterne kan serveres med salat eller med stuvet grøntsager og kartofler. Hjemmerørt remoulade er også god her til. God på madpakken dagen efter. Smagen minder om forårsruller :) og hvis børnene ikke ved det er ren hvidkål de spiser, går de som varmt brød.
Comments