Denne tærte er min ynglings, en mellem ting mellem tærte og pizza
4 pers.
Ingredienser:
Dej:
50 g gær
2 dl vand
1 spsk. olie
1 tsk. salt
225 g hvedemel
Ca. 100 g grov mel f.eks. spelt, fuldkornshvedemel eller grahamsmel
Fyld:
2 æg
250 g hytteost
50 g reven parmesan ost
180-200 g røget mørbrad
1 spsk. oregano
150 g kartofler(skrællede)
2 spsk. olie
1 æg til pensling

Fremgangsmåde:
Udrør gæren i vandet og tilsæt olie, salt og mel. Ælt dejen smidig og lad den hæve 1 time.
Smør en tærtedej og rul dejen ud, den skal gå ca. 4 cm ud over formens kant.
Skær den røgede mørbrad i små tern og læg det i bunden af tærten.
Pisk æg og hytteost sammen og hæld det over mørbraden. Riv parmesanost over.
Skær kartoflerne i meget tynde skiver, brug evt. et råkostjern. Læg et låg af kartoffelskiver over æggeblandingen. Pensel med olie og drys med oregano og reven parmesanost.
Fold de 4 cm kant ind over tærten, og pensel den med sammenpisket æg. Drys med sesam og saltflager.
Bag tærten i ca. 45 min. ved 200 grader alm. ovn midt i ovnen. Stik i midten med en gaffel undervejs, så æggemassen stiver bedre.
Servere evt. en tomatsalat til.

Comments