Denne frikadeller er lækker saftig pga. hvidkålen..
Ca. 16 stk.
Ingredienser:
250 g frossen hvidkål fra Sønderjysk kål
1 lille hakket løg
400 g hakket kyllingekød
1 æg
1 spsk. sennep
½ tsk. reven muskatnød
1 tsk. tørret rosmarin eller timian
2 tsk. salt
lidt kværnet peber
2 spsk. kartoffelmel
Fremgangmåde:
Tø hvidkålen op i køleskabet dagen før. Ælt alle ingredienser sammen eller kør det hele sammen i foodprocessoren. Formes til frikadeller med en spiseske, dyp skeen i varmt vand mellem hver frikadelle, så bliver de flotte runde. Steges i olie på en varm pande ca. 7 min. pr. side.
Serveres med kartoffelsalat eller en salat og tzatziki.
Mangler du noget at bruge de sidste 250 g hvidkål til, kan du lave hvidkålshapser af det. De er gode i madpakken eller som tilbehør til kødretter. Opskriften finder du under vegetar her på siden.

Comments