En skøn kage med hindbær og chokolade, der er nem at lave...
8-10 pers.
Ingredienser:
Chokoladekagebund:
150 g smør
3 dl sukker
1 dl kakao
2 tsk. vaniljesukker
2 æg
2 dl hvedemel
Hindbærskum:
3 blade husblas
150 g hindbærgrød eller marmelade
3 dl piskefløde
Fremgangsmåde:
Sæt ovnen på 175 grader
Smelt smør i en gryde og tilsæt sukker og kakao og rør det ud heri.
Kom blandingen i en skål og pisk et æg ad gangen i dejen, og afslut med melet.
Der skal ikke bagepulver i denne dej.
Smør en springform på 24 cm, og læg bagepapir på bunden.
Kom dejen heri, smør den ud og bag kagen midt i ovnen i 20 -30 min.
Tag kagen ud og afkøl den helt på rist. Lad kagen blive i springformen. Bemærk bunden bliver som en brownies bund og er meget tung.
Når bunden er kold, tages bunden ud af formen og lægges på et serveringsfad.
Ringen puttes på igen og skummet hældes henover bunden når det er færdigt, som beskrevet nedenunder.
Pisk fløde til skum.
Læg husblas i en skål med vand i ca. 10 min.
Kom 150 g hindbærgrød i en skål. Tag husblas op med hånden, og kom det i mikroovnen i få sekunder, til det er smeltet og kun fingre lunt.
Pisk det i grøden, og rør flødeskummet i. Smag evt. til med flormelis.
Fordel moussen på den kolde bund. Dæk den med film, og lad den stivne i mindst 2 timer eller natten over. Pynt med citronmelisse eller chokoladestykker hvid og mørk. Og frugt
Comentarios