2-3 pers.
Ingredienser:
200 g friske bær fx. Jordbær, blåbær eller brombær
2 spsk. Koncentreret hyldeblomstsaft
Mandelgrød:
1 1/2 dl vand
1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
1/2 tsk. Salt
120 g perlebyg
1 1/2 dl kaffefløde
50 g hakket mandler
Fremgangsmåde:
Vend bærrene i hyldeblomst og lad dem stå og trække.
Bring vand, hyldeblomstsaft og salt i kog i en lille gryde. Skyl perlebyggen og hæld dem i gryden. Kog dem ved svag varme under låg i ca. 20 min.
Tag gryden af varmen og lad grøden trækker i 10 min.
Tilsæt fløden og mandler og varm grøden igennem.
Servere i små portionsskåle og hæld de marinerede bær henover.
Lækkert til brunch i stedet for yoghurt med frugt. Og smager også dejligt som dessert.
Grøden minder i smagen om en grov ris a la mande. Og bliver ekstra lækker hvis du servere lidt jordbærskum/sovs til.
Comments