En kage der minder om nøddetærte, dog uden mørdejen og noget hurtigere at lave...
1 lang tærteform eller en alm. str. 25 cm
Ingredienser:
125 g blødt smør eller flydende margarine
150 g mel
1 tsk. bagepulver
2 æg
125 g sukker
½ dl kaffefløde 9 %
1 tsk. mandelessens eller romessens
Nøddefyld:
200 g hakket nødder ( mandler eller hasselnødder)
125 g smør
½ dl kaffefløde 9 %
1 spsk. mel
80 g sukker
Chokolade til pynt
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 180 grader
Rør blødt smør med mel og bagepulver til det ser smuldret ud.
Pisk æg og sukker sammen og tilsæt fløde og mandelessens.
Tilsæt æggeblandingen til smørblandingen, pisk sammen og kom dejen i tærteformen.
Bag bunden i 25 - 30 min.
Imens smelter du smør, fløde, mel og sukker i en gryde under omrøring.
Tilsæt de hakkede nødder.
Fordel nu fyldet på din tærtedej og bag den yderlig 10 min. til nøddeblandingen bobler.
Afkøl kagen på en rist.
Smelt chokolade og pensl siden med chokolade, eller sprøjt chokolade ud over tærtebunden.
Comments