De er super gode i madpakke, på skovturen eller som aftensmad...
16 stk.
Ingredienser:
50 g gær
2½ dl lunkent vand
1 spsk. rapsolie
1 tsk. honning
2 tsk. salt
100 g durummel eller speltmel
300 g hvedemel
Oksekødsfyld:
5 forårsløg i tynde skiver
400 g hakket oksekød
1 fed hvidløg, presset
2 spsk. olie til stegning
2 spsk. ketchup
3 spsk. tacokrydderi
½ ds. majs 140 g
Salt og peber
125 g revet ost

Fremgangsmåde:
Opløs gæren i vandet og tilsæt olie, honning og salt
Tilsæt melet og ælt dejen godt igennem. Stilles til hævning i 1 time
I mens dejen hæver, forbereder du fyldet.
Svits kødet i en gryde og tilsæt hvidløg og forårsløg. Svits det godt sammen og tilsæt så tacokrydderi og ketchup. Lad det koge godt igennem, så der ikke er væske i bunden. Smag kødet til med salt og peber. Tag gryden af varmen og tilsæt majs. Lad det køle af indtil dejen er klar.
Dejen hældes ud på et meldrysset bord og rulles ud til en firkant ca. 60x40
Hæld kødet på dejen og drys med reven ost og evt. lidt oregano. Rul dejen sammen til en roulade og skær den i skiver ca. 16 stk. på 3 cm.
Læg sneglene på en bradepande med bagepapir og tryk dem lidt.
Lad dem hæve ca. 20 min. og bag dem ved 220 grader i ca. 14 min.
Put dem i madpakken eller servere dem til aftensmad med salat eller grøntsager skåret i stave og dip til. Ungerne vil elske det.

Comments