Frugtgrød er en dejlig dessert, som også kan bruge i diverse kager og desserter...
4 pers.
Ingredienser:
500 g rabarber
100 g sukker … sikkert mere
2 spsk. kartoffelmel udrørt i ½ dl vand
2½ dl vand
2 tsk. vaniljesukker
evt. rød saft hvis man har, erstat 1 dl vand med saft
Fremgangsmåde:
Rens rabarberne og skær dem i stykker ca. 1 cm
Hæld rabarber og vand i gryden og kog op.
Tilsæt sukker når det koger.
Lad rabarberne koge ud, og smag til med sukker og vaniljesukker.
Opløs kartoffelmel i lidt vand.
Tag gryden af varmen og jævn med kartoffelmelet. (KOG ikke grøden op igen, så bliver den "lang" dvs. at den hænger på skeen og klister )
Når man kan ”lægge” en klat grød op ovenpå grøden med en grydeske, er den perfekt jævnet.
Hældes op i en skål og drysses med sukker, så det ikke trækker skind.
Serveres med mælk, piskefløde eller vaniljecreme
Tip:
Du kan bruge frugtgrød til fx trifli, nem jordbær dessert eller som dessert i høje glas, fx bruger du hindbærgrød i hindbærdessert her på siden, en super lækker dessert..
Comentarios