Denne salat minder om en waldorfsalat, men med en oliedressing i stedet for cremefraiche.
4-6 pers
Ingredienser:
500 g rensede rosenkål (frisk er bedst, men frosne kan bruges)
½ dl olie
½ dl citronsaft
1-2 tsk. honning
Salt og peber
3 røde æbler
250 g stenfri blå druer
50 g grofthakket valnødder
evt. 1 appelsin
Fremgangsmåde:
Giv rosenkålene et hurtigt opkog dvs. ca. 2 min i kogende vand. Skyl dem godt i koldt vand, og halver rosenkålene. Eller riv dem rå i foodprocessoren eller på rivejernet..
Pisk eller ryst olie, citronsaft og honning sammen til en marinade.
Læg rosenkålene i en serveringskål. Kværn peber og salt over.
Skær æblerne i tern og læg dem ovenpå rosenkålen. Tilsæt de skyllede vindruer og hæld marinaden oven salaten. Vend marinaden godt rundt i salaten.
Lad salaten trække, gerne 1 time inden servering.
Rist valnødder på en pande og tag panden af varmen, når de begynder at tage farve. Tilsæt 1 tsk. honning på panden og rør rundt, til det er fordelt på valnødderne.
Læg dem på et bagepapir indtil du skal servere salaten, og drys dem så hen over salaten.
Du kan tilsætte 100 g stegt bacon eller filet i tern, hvis du ønsker en lidt saltet smag.
Denne lækre salat minder om den klassiske waldorfsalat men er mere frisk og let.
Jeg servere den altid sammen med indbagt hamburgerryg, da det bare passer godt sammen.
留言