En til fryseren, en til naboen og en til eftermiddagskaffen...
3 stk.
Ingredienser:
75 g gær
5 dl vand, lunkent
2 dl kærnemælk eller andet surmælksprodukt
35 g sukker
25 g salt
50 g kartoffelmospulver (kan undlades)
Ca. 1 kg hvedemel
1 dl olie

Fremgangsmåde:
Opløs gær i vandet og tilsæt kærnemælk og olie.
Tilsæt resten og ælt det godt sammen i rørmaskine ca. 10 min. ved middel hastighed.
Lad det hæve i skålen ca. 15 min.
Hæld dejen ud på bordet og del den i 3 lige store stykker, ca. 700 g pr. stk.
Form dem til 3 store boller og lad dem hæve 15 min. på et meldrysset bord, under plastik.
Slå så de tre boller op til 3 brød og læg dem i en bradepande str. 25x35 cm og lad dem hæve ca. 45 min. under plastik, til de er hævet ca. 80 %.
Drys dem med hvedemel og snit et mønster i dem, evt. tern. Og lad dem hæve op til 100 % lige op til kanten af formen.
Bag dem i ovnen ved 190 grader på midterste rille i ca. 45-55 min. du kan evt. efter 45 min. og tage dem ud af formen, i et stykke, og lægge dem på risten i ovnen de sidste 10 min. med ovnen slukket.
Lad dem afkøle i et stykke.

Comments