top of page

Husk, at du kan kommentere og like mine opskrifter!

Sammenbagt franskbrød

En til fryseren, en til naboen og en til eftermiddagskaffen...


3 stk.


Ingredienser:

75 g gær

5 dl vand, lunkent

2 dl kærnemælk eller andet surmælksprodukt

35 g sukker

25 g salt

50 g kartoffelmospulver (kan undlades)

Ca. 1 kg hvedemel

1 dl olie

Fremgangsmåde:

Opløs gær i vandet og tilsæt kærnemælk og olie.

Tilsæt resten og ælt det godt sammen i rørmaskine ca. 10 min. ved middel hastighed.

Lad det hæve i skålen ca. 15 min.

Hæld dejen ud på bordet og del den i 3 lige store stykker, ca. 700 g pr. stk.

Form dem til 3 store boller og lad dem hæve 15 min. på et meldrysset bord, under plastik.

Slå så de tre boller op til 3 brød og læg dem i en bradepande str. 25x35 cm og lad dem hæve ca. 45 min. under plastik, til de er hævet ca. 80 %.

Drys dem med hvedemel og snit et mønster i dem, evt. tern. Og lad dem hæve op til 100 % lige op til kanten af formen.

Bag dem i ovnen ved 190 grader på midterste rille i ca. 45-55 min. du kan evt. efter 45 min. og tage dem ud af formen, i et stykke, og lægge dem på risten i ovnen de sidste 10 min. med ovnen slukket.

Lad dem afkøle i et stykke.


774 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Pirogger

Tyrkisk pizza

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page