En super nem sur-sødsauce til wokretter eller andre asiatiske retter....
4 pers.
Ingredienser:
3 dl vand
½ dl eddike
½ dl sukker
2 spsk. tomatpasta
2 spsk. citronsaft eller 2 tsk. konc. citronsaft
1 lille ds. ananas i tern (140 g)
1 spsk. kartoffelmel
Wok:
300 g fersk skinke eller kyllingkød i strimler
2 spsk. olie
1 fed hvidløg
600 g fintsnittet grøntsager (fx gulerødder, hvidkål, broccoli) eller køb en færdigsnittet pose med wokblanding ( jeg synes de friske er bedst ift. til de frosne, som gør retten "våd")
150 g bønnespire eller forårsløg
4 dl ris
Fremgangsmåde:
Sauce:
Bland vand, eddike, sukker, tomatpasta, ananas og citronsaft i en lille gryde og varm det op til kogepunktet.
Smag til med salt og sukker.
Rør kartoffelmel ud i lidt koldt vand, og pisk det i saucen. Fjern straks gryden fra varmen ellers bliver saucen lang og sej.
Wok:
Varm olien op i en dyb pande eller en wokpande. Svits kødet med hvidløget i 2 min. eller til du kan se kødet har skiftet farve. Tag kødet op af panden og læg det på en tallerken.
Svits grøntsagerne i panden og tilsæt bønnespire til sidst. Tilsæt nu kødet og steg endnu et par minutter. Du kan nu hælde saucen henover wokken og servere med ris til.
Eller du kan vælge at serveres saucen for sig.
Saucen passer også godt sammen med stegt kylling og ris
Comments