4 pers.
Ingredienser:
500-600 g Torsk, kuller, lyssej eller kulmule
1 usprøjtet citron
1-2 dl hvidvin
Sauce:
5 dl mælk
15 g smør
3 spsk. Hvedemel
1-2 spsk. Sennep
Tilbehør:
8 skiver bacon
4 æg ( kogt 10 min.)
Syltede rødbeder i tern
Revet peberrod
Kapers
Rødløg i skiver
600 g kartofler
Fremgangsmåde:
Sæt kartofler over og kog dem i 18 min. Læg torskefileterne i et ovnfast fad, krydr med salt og peber. Hæld hvidvin og citroner i skiver ved og damp fisken i ovnen i ca. 10 min. ved 200 grader. Er fisken frossen, så 20 min.
Saucen: Smelt smør i en gryde og tilsæt mel, piskes sammen. Tilsæt mælk lidt ad gangen og rør uafbrudt. Kog saucen godt igennem og smag til med sennep og salt.
Tilbehør: Steg baconen sprød, evt. på bagepapir i ovnen sammen med fisken. Skær æggene i både og rødbeder i tern. Rødløg skrælles og skæres i skiver.
Server den dampede torsk med den sprøde bacon, æg, rødbeder, revet peberrod, kartofler og sennepssovs.
Comments