top of page

Husk, at du kan kommentere og like mine opskrifter!

Valnødde boller

15 stk. á 80 g eller 1 brød á ca. 1200 g


Lækre boller eller et brød med masser af smag....


Ingredienser:

1 dl havregryn

2 dl kogende vand

3 tsk. salt

1 spsk. honning eller sukker

1 dl vand

50 g gær

2 spsk. olie

1 dl surmælksprodukt (kærnemælk, ymer eller cremefraiche

100 g hakket valnødder

1 dl hvidtøl eller alm. Øl ( kan undlades tilsæt da vand i stedet)

300 g Ølandsmel eller andet mel

Ca. 150 g hvedemel

Fremgangsmåde:

Hæld kogende vand over havregrynene og rør lidt i det, så det bliver til en tynd havregrød.

Stil det til afkøling. Når det er lunkent kan du gå i gang.

Opløs gæren i en dl vand og tilsæt resten af ingredienserne undtagen hvedemelet.

Ælt dejen godt og tilsæt hvedemelet.

Dejen røres ca. 6-10 min. på rørmaskinen ellers æltes den godt i en skål.

Stilles til hævning i 1 time. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, dejen er lidt klisteret, og form nu til 15-16 boller á 80 g eller til et brød, husk godt med mel på hænderne.

Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og tryk dem lidt flade, og drys lidt mel henover dem, eller form et stort brød.

Læg et stykke film eller plastik henover dem.

Lad bollerne efterhæve på bagepladen i ca. 30 min.

Bages ved 220 grader i 14-16 min. brødet bages i ca. 35 min.



36 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page