Fennikel og agurker
1-2 glas.
Ingredienser:
1 dl vand
1 dl eddike
1 dl sukker
1 tsk. salt
4 laurbærblade(kan undlades)
10 peberkorn
1 fennikel/2 rødløg/1 agurk
Fremgangsmåde:
Hvis du ønsker at sylte alle 3 slags, skal du fordoble opskriften, ellers er opskriften på syltelagen til en af grøntsagerne.
Start med at pille rødløgene og skær dem midt over og så i lidt tykke skiver.
Fennikel skæres i strimler og agurk i skiver, brug evt. et rivejern.
Og læg dem i et syltetøjsglas, eller et champignonglas der har været igennem opvaskemaskinen.
Herefter koges vand, eddike og sukker op i en gryde sammen med laurbærblade og peberkorn.
Når lagen er kogt op hældes den over grøntsagerne, som er kommet i hver deres glas , og låget skrues til og glasset sættes på køl.
Syltede rødløg, agurk og fennikel kan bruges som du ville bruge f.eks. agurkesalat. I en sandwich, til bøf eller til andestegen. Det smager skønt og giver en fantastisk farve til retterne.
Fennikel smager anderledes når det er syltet og er ikke så kraftigt.
Comentários