En frisk og dejlig salat der passer til alt grillet kød...
4 pers.
Ingredienser:
1 forårsløg
1 rødt æble
75 g blå druer eller blåbær
2 håndfuld ruccola
1 romaine salat
3 spsk. ristet græskarkerner
1 spsk. appelsinsaft
1 tsk. olie
Dressing:
2 dl cremefraiche 5 eller 9 %
1 spsk. ravigottesauce
½ tsk. sukker
1 tsk. salt
½ dl piskefløde pisket til skum ( kan undlades)
Fremgangsmåde:
Forårsløg skæres i tynde ringe
Æbler skæres i tynde både og vendes i sammenpisket appelsin og olie.
Snit romaine salaten i smalle strimler og læg det på et fad eller i en skål.
Læg ruccola, forårsløg og æbler ovenpå og de blå druer.
Rist græskar kerner på en varm pande tilsat lidt olie. Når de begynder at poppe som popcorn, tages de af varmen og lægges på et stykke køkkenrulle på en tallerken.
Lad dem afkøle og drys dem på salaten lige inden servering.
Dressingen røres sammen og smages til med salt og sukker, og serveres til salaten.
Tip:
Har du ikke græskarkerner, kan du bruge solsikkekerner i stedet for.
Du kan også tilsætte ½ gul peberfrugt til denne salat, så der kommer lidt farve på salaten.
コメント