Lækker fiskeret med røget ørred på en spinatbund...
8-10 pers.
Ingredienser:
Bund:
900 g optøet spinat (stilles til optøning dagen før i en si, i køleskabet)
4 æg
1 dl mælk
1 dl cremefraiche 5 %
2 tsk. salt,
lidt peber
1 knivspids stødt muskat
Fyld:
250 g røget ørred eller varmrøget laks
200 g rejer
2 stk. hårdkogte æg
150 g cherrytomater
1 spsk. tørret eller frisk dild
1 dl cremefraiche 5 %
Dressing:
3 dl cremefraiche 5 %
2 spsk. dilddressing, (færdigkøbt, det du bruger til graved laks)
1 tsk. salt
Fremgangsmåde:
Pisk æg, mælk og cremefraiche sammen.
Pres væden ud af spinaten ved at trykke det godt ned i sien.
Bland spinaten op i æggemassen, og tilsæt krydderrier
Læg bagepapir i bunden af et ildfast fad, som du vil servere fiskeretten i.
Hæld spinatmassen i fadet og bag det i ovnen ved 175 grader i ca. 25-30 min, den skal være fast når du rører ved den.
Stil den til afkøling. Den skal være HEL afkølet inden du ligger fisken på.
Når den er afkølet trækker du bagepapiret af og vender den med bunden op tilbage i fadet.
Smør nu 1 dl cremefraiche ud over bunden med en spiseske og pluk den røgede fisk ud over bunden og drys rejer henover.
Bland dressingen, smag til med salt og hæld den over fisken.
Drys hakket æg henover og fordel cherrytomater og karse ovenpå. Drys med hakket dild til sidst.
Serveres med flutes til
Comments