Havreboller
- anitaslotpedersen
- for 6 dage siden
- 1 min læsning
Disse boller er koldhævet og virkelig gode til morgenmaden eller en suppe..
9 stk.
Ingredienser:
25 g gær
3 dl koldt vand
100 g fuldkornshvedemel
75 g havregryn
125 g hvedemel
75 g ølandsmel (kan erstattes med hvedemel)
75 g solsikkekerner
1 spsk. sukker
1 spsk. olie
1 tsk. salt

Fremgangsmåde:
Opløs gæren i vandet
Tilsæt resten af ingredienserne.
Ælt dejen godt igennem enten i hånden eller 5 min. på en røremaskine
Hæld dejen op i en skål og læg husholdningsfilm henover, og stil den i køleskabet i min. 6 timer, gerne længere.
Tag skålen ud og form 9 boller af dejen med en fugtig spiseske, eller i hånden hvor du gør dine hænder våde mellem hver formning, og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
Lad dem stå uden 20 min. imens du opvarmer ovnen til 220 grader.
Bag bollerne i ca. 15 min. De skal lyde hule, når du banker dem under bunden
Comments