top of page

Husk, at du kan kommentere og like mine opskrifter!

Havreboller

  • anitaslotpedersen
  • for 6 dage siden
  • 1 min læsning

Disse boller er koldhævet og virkelig gode til morgenmaden eller en suppe..


9 stk.


Ingredienser:

25 g gær

3 dl koldt vand

100 g fuldkornshvedemel

75 g havregryn

125 g hvedemel

75 g ølandsmel (kan erstattes med hvedemel)

75 g solsikkekerner

1 spsk. sukker

1 spsk. olie

1 tsk. salt

ree

Fremgangsmåde:

Opløs gæren i vandet

Tilsæt resten af ingredienserne.

Ælt dejen godt igennem enten i hånden eller 5 min. på en røremaskine

Hæld dejen op i en skål og læg husholdningsfilm henover, og stil den i køleskabet i min. 6 timer, gerne længere.

Tag skålen ud og form 9 boller af dejen med en fugtig spiseske, eller i hånden hvor du gør dine hænder våde mellem hver formning, og sæt dem på en bageplade med bagepapir.

Lad dem stå uden 20 min. imens du opvarmer ovnen til 220 grader.

Bag bollerne i ca. 15 min. De skal lyde hule, når du banker dem under bunden

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page