Eller 2 kløben brød...De smager fantastisk og kan også bages om sommeren...
Ca. 26 stk. á 80 g
Ingredienser:
50 g gær
2 dl lunkent vand
1½ tsk. salt
4 spsk. sukker
2 tsk. kardemomme
100 g blødt smør
4 dl cremefraiche, kvark eller ymer
2 æg
50 g sukat
50 g rosiner
1 appelsin (skal og saft )
Evt. lidt gul farve
Ca. 900 g hvedemel
Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i vand og tilsæt salt, sukker og kardemomme.
Bland smør, cremefraiche, appelsin og æg i gærblandingen.
Tilsæt ca. halvdelen af melet og dernæst sukat, rosiner og lidt farvestof
Resten af melet tilsættes og der tilsættes mere mel, hvis den er for klisteret.
Dejen er fin hvis den slipper bunden af rørbeholderen.
Dejen skal kunne formes til boller, men stadig være lidt klisteret. Hæver ca. 45 min.
Dejen slås ned og deles i 2 lige store stykker. Hver rulles ud og deles i 14 stk. der rulles til boller.
De formede boller lægges på bagepapir i en firkantet form eller i en bradepande, tæt op ad hinanden, tryk dem lidt flade.
De hæver ca. 20 min. til de begynder at røre hinanden.
Pensles med pisket æg og drysses med perlesukker, hæver yderligere 10 min.
Bages ved 220 grader alm. ovn i ca. 15-17 min.
Bemærk at du også kan lave 2 hele kløben brød af opskriften. Samme fremgangsmåde, men bages ca. 25 - 30 min.
Comentários