6-8 pers.
Ingredienser:
1 kg kogte kartofler
200 g kogte bønner
200 g blandede cherrytomater (gul, rød, lilla)
Purløg, dild eller persille
Rygeostecreme:
100 g rygeost
5-6 spsk. kaffefløde eller piskefløde.
1 tsk. citronsaft
Salt, peber og 1 spsk. dild, purløg eller persille
Fremgangsmåde:
Skær de kogte kartofler i kvarte og læg halvdelen af dem i et fad. Læg det halve af de kogte bønner henover.
Skær det brune af rygeosten og fjern kommen, skyl evt. osten kort under koldt vand. Tag 100 g og bland rygeosten med fløden. Tilsæt citron og krydderurter. Smag cremen til med salt og peber.
Tag en teske og fordel nu små klatter rygeostecreme over kartoflerne i fadet.
Fordel nu resten af kartofler og bønner henover og slut af med at lægge halve cherrytomater henover. Drys med dild, purløg eller persille. Kværn lidt salt og peber henover salaten og stil den kold til brug.
Serveres til frikadeller, grillet kød eller ovnstegt kylling.
Tip:
Hvis du ikke er så vild med rygeost, kan du bytte cremen ud med cremefraiche blandet op med krydderurter og 1 fed hvidløg, salt og peber
ความคิดเห็น