Lækker forret eller frokost ret med laks, kan laves dagen i forvejen...
8 pers.
Ingredienser:
450 g frossen spinat
15 g smør
4 æg
½ tsk. revet citronskal
salt, peber, evt. muskatnød
Fyld:
200 g koldrøget laks
150 g flødeost light eller grøn pikantost
1 dl cremefraiche 5 % eller kvark
2 spsk. Finthakket dild
1 spsk. finthakket rødløg
Tilberedning:
Spinaten tøs op i en si eller optøs i mikro, presses fri for væske.
Blend spinat med smør.
Æggeblommerne piskes godt og røres i, sammen med citronskal, salt, peber og muskatnød.
Æggehvider piskes stive og vendes i spinatmassen.
Læg bagepapir i en dyb bradepande og fordel spinatmassen herpå.
Bages i ovnen i ca. 10 min. ved 190 grader, den skal være fast, men ikke tør.
Læg et fugtigt viskestykke henover, til den er afkølet helt.
Osten røres med cremefraiche og den hakkede laks tilsættes sammen med dild, hakket løg, salt og peber, og citronsaft
Ostemassen smøres på spinatbunden, 1 cm holdes fri ud til kanten.
Rul nu pladen sammen til en roulade og pak den ind i bagepapir.
Hviler i køleskabet 2-3 timer, så den når at sætte sig...eller til næste dag.
Pynt med evt. laksroser, citron og dild.
Serveres med flutes, salat og dressing :)
Commentaires