Her med en variant med frisk jordbær, behøver jeg at siger den er en succes hver gang..
1 springform
Ingredienser:
200 g hvedemel
125 g margarine eller smør
150 g sukker
1 tsk. bagepulver
2 æggeblommer
1 æg
1 1/2 dl mælk
Fyld:
1/2 bk. Jordbær friske eller hindbær (ca. 250 g)
Marengs:
200 g sukker
2 æggehvider
½ tsk. eddike

Fremgangsmåde:
Blødgør fedtstoffet og rør det godt sammen med sukkeret, tilsæt en æggeblomme af gangen, og til sidst det hele æg.
Bland bagepulver og mel sammen og tilsæt det sammen med mælken. Rør til dejen er ensartet.
Kom dejen i en springform med bagepapir.
Bages ca. 20-25 min på midterste rille i en 180 C forvarmet ovn.
Mens kagen bages laves fyldet.
Pisk æggehvider stive og tilsæt eddike og sukker lidt ad gangen.
Vask og rens og skær jordbær i skiver, hindbær forbliver hele.
Tag kagen ud og læg jordbærrene henover og dernæst marengs..
Bages yderlig ca. 10 min ved 200 C når marengs er kommet på, indtil marengs er gylden brun og sprød.. Lad kagen stå og blive kold, før den skæres
Man kan tilføje lidt mandelessens til dejen..

Comentários