Sund chokoladekage
- anitaslotpedersen
- for 22 timer siden
- 1 min læsning
Denne kage smager slet ikke sund, men som en almindelig kage. En kage med protein og mindre sukker og både dem der ikke tåler mælk eller mel kan spise denne kage...
Foliebakke 20x30 cm eller en lille springform
Ingredienser:
1 ds. sorte bønner
100 g sukker
100 g havregryn
½ dl rapsolie
3 æg
1 dl mælk evt. laktosefri mælk
3 spsk. kakaopulver (20 g)
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
Glasur:
100 g dadler
1 dl mælk evt. laktosefri mælk
1 stor spsk. kakaopulver
30 g smør eller flydende margarine
1 tsk. kanel
50 g kokosmel

Fremgangsmåde:
Hæld vandet fra bønnerne og skyl dem i en si.
Hæld alle ingredienser i en foodprocesser og kør det sammen til en glat dej.
Hæld dejen i en form, de små folie grillbakker er perfekte her til.
Bag kagen i 20-25 min. ved 180 grader, midt i ovnen.
Stik i kagen med en gaffel og hænger der ikke noget ved, er kagen færdig.
Mens kagen bager laver du glasuren.
Klip dadler i mindre stykker og resten af ingredienserne i en gryde, undtagen kokosmelet.
Kog det sammen og tag det af varmen og lad det stå 5 min.
Blend det nu med en stavblender og tilsæt kanel og kokosmel.
Når kagen kommer ud af ovnen, hælder du glasuren på og den er klar til at blive serveret.
Comments