En lækker grød med masser af smag, sødme og en let bitterhed
4 pers.
Ingredienser:
500 g blommer uden sten
150 g sukker … sikkert mere
2 spsk. kartoffelmel udrørt i ½ dl vand
2½ dl vand
evt. rød saft hvis man har, erstat 1 dl vand med saft
Fremgangsmåde:
Udsten blommerne ved at skære dem igennem og tag stenen ud.
Hæld blommer og vand i gryden og kog op.
Tilsæt sukker når det koger.
Lad blommerne koge ud, og smag til med sukker. Bryder du dig ikke om klumper i din grød, er det nu du stavblender din grød.
Opløs kartoffelmel i lidt vand.
Tag gryden af varmen og jævn med kartoffelmelet.
(KOG ikke grøden op igen, så bliver den "lang" dvs. at den hænger på skeen og klister )
Når man kan ”lægge” en klat grød op ovenpå grøden med en grydeske, er den perfekt jævnet.
Hældes op i en skål og drysses med sukker, så det ikke trækker skind.
Serveres med mælk, piskefløde eller vaniljecreme
Tip:
Du kan også lave en blomme suppe. Si da blommerne igennem en sigte, når de er kogt med sukker i gryden og kog det op igen, kun med væsken og tag det af varmen og jævn med det halve kartoffelmel.
Serveres med flødeskum
Du kan også bruge grøden ovenpå skyr eller ymer om morgenen
Commentaires