Kartoffel frikadeller
- anitaslotpedersen
- 8. jun.
- 1 min læsning
En anderledes frikadelle som også kan bruges som forret..
12 stk.
Ingredienser:
400 g kartofler, skrællede
1 tsk. salt
2 æg
125 g revet ost
2 spsk. mel fx majsmel eller hvede
1 tsk. timian eller rosmarin
2 forårsløg i tynde skiver eller ½ rødløg
½ fed hvidløg presset

Fremgangsmåde:
Riv kartoflerne og bland dem med salt, æg, ost, krydderier og mel.
Varm en pande med olie og steg 4 ad gangen ved at lægge dejen på med en stor spiseske
Steg dem ca. 4 min. på hver side.
Servere dem med en cremefraiche rørt op med hvidløg og persille, lidt salt og sukker og en god mættende salat fx bønnesalaten.
Tip:
Du kan bruge dem som forret eller tapas ret.
Når de er kolde, lægger du lidt creme på og en skive laks eller røget skinke og drysser med persille.
Opmerkingen