Rigtig lækre brownies, der gerne serveres med is og frugt....
18 stk. (form 20x30 cm)
Ingredienser:
200 g smør
150 g mørk chokolade 70 % i små tern
4 æg
300 g sukker
150 g hvedemel
3 spsk. kakao
100 g valnødder, hakket groft
1 tsk. salt
1 tsk. vaniljesukker
½ tsk. bagepulver
Fremgangsmåde:
Smelt smør og chokoladen i en gryde ved svag varme. Tag det af varmen når det er smeltet.
Pisk æg og sukker sammen til det bliver tykt og skummende.
Hæld chokoladen i æggesnapsen i en tynd stråle imens du rører rundt med en dejskraber.
Tilsæt mel, kakao, salt, vaniljesukker og bagepulver og rør det godt sammen.
Tilsæt de hakkede valnødder til sidst og vend dem rundt i dejen.
Hæld dejen i en form fx en staniol form dem du også bruger til grill.
Bages ved 175 grader i 35-40 min.
Der skal sidde lidt dej fast på stegegaflen, da brownies skal virke som om den er faldet sammen og ikke helt færdig bagt.
Lad kagen køle helt af inden du deler den i stykker. Den kan sagtens bages dagen i forvejen.
Stykkerne ser små ud, men husk at kage er som en konfekt kage, tung og meget smag..
Comments