Et lækker brød til suppen eller til grillmaden...
10 stk.
Ingredienser:
25 g gær
6 dl vand
1 spsk. olie
1 tsk. groft salt
300 g durummel eller 300 g hvedemel med fuldkorn
Ca. 400 g hvedemel
Fyld:
1 ps. mozzarellaost frisk
1 lille gl. rød eller grøn pesto
10 cherrytomater
1 dl hakkede krydderurter ( oregano, timian eller basilikum)
Flagesalt
Fremgangsmåde:
Opløs gæren i vandet og tilsæt salt og olie og dernæst melet lidt ad gangen.
Først alt durummelet og derefter det almindelige hvedemel.
Ælt dejen godt sammen og lad den hæve til dobbeltstørrelse ca. 40 min.
Slå dejen ned og del den i 10 boller. Rul hver bolle ud til cirkler, der lægges på bagepapir på bageplader. Smør hver cirkel med pesto og skær mozzarellaen i små skiver 10 i alt.
Læg en skive ost på den ene ende af hver cirkel, sammen med en cherrytomat i skiver og drys krydderurter over.
Fold nu den halvdel hvor der ikke er noget fyld, indover så du får en halvmåne. Tryk evt. rundt i kanten med en gaffel, eller klem godt hele vejen rundt i kanten med fingrene.
Brødene pensles med et sammenpisket æg og drysses med tørret oregano og flagesalt.
Bages ved 220 grader i ca. 14-16 min. midt i ovnen.
Brødet er god i madpakken, til grill mad eller til en suppe. Brødet kan fryses.
Comments