top of page

Husk, at du kan kommentere og like mine opskrifter!

Chokolade mousse kage

Også kaldet black magic. En hel igennem nem og lækker kage, som ligner en million..


Ingredienser:

150 g hvedemel

200 g sukker

45 g kakao

1 tsk. natron

1 tsk. bagepulver

1 nip salt

1 tsk. vaniljesukker

1 æg

1 dl kaffe færdiglavet

1½ dl kærnemælk, ymer, eller andet surmælksprodukt

1 dl olie

Chokolademousse:

2,5 dl piskefløde

1 dl sukker

½ dl kakao

1 tsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn.

Bland først de tørre ingredienser sammen og pisk æg, kaffe, kærnemælk og olie lidt sammen og tilsæt derefter til de tørre ingredienser.

Pisk dejen et par minutter, ikke mere. Dejen er lidt tynd.

Kom bagepapir i bunden af din springform 23 cm og sæt ringen ovenpå og hæld dejen i. Bag kagen ca. 30 min. midt i ovnen. Stik i den og kagen er nok, når der ikke hænger noget på stegegaflen.

Afkøl kagen helt inden du lægge moussen på.

Ønsker du en firkantet kage og til flere personer, kan du gange opskriften med to og hælde dejen i en bradepande str. 30*25 cm ikke mindre. Så bliver bunden for høj/tyk.


ChokoladeMousse:

Hæld fløden i en skål og tilsæt sukker, kakao og vaniljesukker.

Pisk det sammen til det bliver stiv som en mousse.

Pisker du for længe skiller den og det ser ikke så pænt ud.

Læg cremen ovenpå kagen og sæt den i køleskabet 1 døgn.

Pynt på serveringsdagen med alverdens frugt.

F.eks. Jordbær, hindbær, vindruer, ferskner, chokoladestykker, toffie osv.


Tip:

Denne kage er god at bruge som tal kage til fødselsdage, da den er bedst hvis du laver den dagen før, så den får lov at trække. Og bunden er nem at skære ud til tal eller bogstaver.

Den du får til overs som skæres væk, bruger du naturligvis til romkugler







725 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Kaffe roulade

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page