En lækker kage med en blød konsistens som passer til et stykke is..
15 store muffin eller 1 bradepande 25 x35 cm
Ingredienser:
1 mørk øl (hvidtøl eller alm. mørk øl 33 cl)
50 g brun farin
225 g sukker
3 store æg
250 g blød smør
50 g kakaopulver
225 g hvedemel
2 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
100 g chokolade, hakket
Fremgangsmåde:
Rør/ pisk sukker, brun farin og smør sammen til en blød og luftig masse.
Tilsæt et æg ad gangen og rør det godt ud dejen, inden næste æg tilsættes.
Rør mel, bagepulver, natron, vaniljesukker og kakao sammen inden det tilsættes dejen sammen med øllet.
Rør på første trin på håndmixeren dejen sammen og tilsæt hakket chokolade til sidst.
Kom dejen i de forme du ønsker, du kan evt. drysse lidt hakket nødder henover inden bagning.
Bages ved 175 grader i ca. 40-45 min.
Der må gerne hænge en lille smule ved stegegaflen når du stikker i den, da kage har lidt konsistens som en brownie, dog ikke så kompakt.
Vil du servere is til, kan du skære kagen ud i små firkantet stykker, pyntet med en halv jordbær.
Tip:
Du kan hælde en chokoladeglasur over kagen.
½ dl piskefløde og 200 g hakket chokolade.
Kog fløde op og hæld den over chokoladen, og rør rundt til chokoladen er smeltet
Comments