En af mine ynglings småkager, den er både sød og frisk på samme tid. En super lækker småkage som er makker til den mørke "misforstået småkage"
ca. 25 stk.
Ingredienser:
80 g smør (Lurpak er bedst)
100 g sukker
1 æg
200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
Reven skal af 1 citron
Saft af ½ citron
50 g groft hakket hvid chokolade
evt. lidt gul farve
Flormelis
Fremgangsmåde:
Bland det hele sammen i rørmaskinen eller med håndkraft i en skål.
Hvis dejen føles lidt klisteret så tilsæt lidt mere mel for at samle den.
Form dejen til kugler på størrelse med en valnød og stil massen på køl i et par timer.
Tag dem ud af køleskabet og tril dem i et godt lag flormelis.
Sæt dem på en bageplade med bagepapir.
Bages i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 12 min.
De skal stå og afkøle på pladen, inden du pakker dem ned i kagedåsen.
De skal være hårde udenpå og lidt bløde indeni.
Husk, hvis dine småkager ikke er sprøde når de er afkølet, kan du sagtens bage dem igen et par minutter uden problemer, til de får den konsistens du ønsker.
Tip:
De er perfekte at servere sammen med misforstået småkager, som har samme fremgangsmåde og som du finder her på hjemmesiden.
Comments