top of page

Husk, at du kan kommentere og like mine opskrifter!

Citron snitte

En virkelig frisk kage...


15 stk.


Ingredienser:

Bund:

150 g smør

100 g sukker

175 g hvedemel

2 spsk. mælk

Citronfyld:

1½ spsk. maizena

1½ dl piskefløde

6 æg

225 g sukker

2 dl citronsaft (ca. 3 stk. citroner)

Skal af 1 usprøjtet citron


Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 170 grader

Skær smørret i tern, og kom det i en skål sammen med sukker, mel og mælk. Ælt dejen sammen. Eller gør det i en rørmaskine.

Beklæd en bradepande ( 25x30 cm) med bagepapir.

(Det er lettest at rulle dejen ud mellem to stykker bagepapir og lægge den ned i bradepanden bagefter )

Bag bunden i ca. 20 min. til den er let gylden. Imens laver du cremen.

Pisk maizena sammen med fløde, og tilsæt æg, sukker, citronskal og citronsaft.

Kom flødeblandingen i en gryde. Sæt gryden over ved svag varme og pisk i blandingen i ca. 10 min. til citroncremen tykner let.

Hæld massen over den bagte bund. Sæt bradepanden i ovnen på midterste ovnribbe.

Bag kagen færdig i ca. 8 min. til citroncremen har sat sig og lige har taget lidt farve. Afkøl kagen helt i bradepanden, før den skæres ud i stykker.

Pynt den med flødeskum, eller servere flødeskum til den. En frisk og lækker kage.


18 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Nøddekage

Blåbærkage

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page