En virkelig frisk kage...
15 stk.
Ingredienser:
Bund:
150 g smør
100 g sukker
175 g hvedemel
2 spsk. mælk
Citronfyld:
1½ spsk. maizena
1½ dl piskefløde
6 æg
225 g sukker
2 dl citronsaft (ca. 3 stk. citroner)
Skal af 1 usprøjtet citron
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 170 grader
Skær smørret i tern, og kom det i en skål sammen med sukker, mel og mælk. Ælt dejen sammen. Eller gør det i en rørmaskine.
Beklæd en bradepande ( 25x30 cm) med bagepapir.
(Det er lettest at rulle dejen ud mellem to stykker bagepapir og lægge den ned i bradepanden bagefter )
Bag bunden i ca. 20 min. til den er let gylden. Imens laver du cremen.
Pisk maizena sammen med fløde, og tilsæt æg, sukker, citronskal og citronsaft.
Kom flødeblandingen i en gryde. Sæt gryden over ved svag varme og pisk i blandingen i ca. 10 min. til citroncremen tykner let.
Hæld massen over den bagte bund. Sæt bradepanden i ovnen på midterste ovnribbe.
Bag kagen færdig i ca. 8 min. til citroncremen har sat sig og lige har taget lidt farve. Afkøl kagen helt i bradepanden, før den skæres ud i stykker.
Pynt den med flødeskum, eller servere flødeskum til den. En frisk og lækker kage.
Comments