10-12 pers.
Ingredienser:
Grundfromage:
4 blade husblas
250 g kvark eller flødeost naturel
2½ dl cremefraiche 9%
130 g sukker
2 tsk. revet citronskal
2 spsk. citronsaft
2½ dl piskefløde
Forskellige frugt til pynt, chokolade, citronmelisse og osv.
Bund:
50 g smør Lurpak
150 g kiks
Fremgangsmåde:
Smelt smørret. Blend kiksene eller hæld dem i en frysepose og bank dem i stykker med en kagerulle. Tag gryden af varmen og tilsæt kiksene i smørret.
Anbring en springform uden bund (22-24 cm) på det fad du vil servere på.
Hæld kikse blandingen i springformen og tryk den ud i formen med den spiseske.
Pisk piskefløden stiv.
Læg husblas i blød i koldt vand i 10 min. Rør kvark med cremefraiche, sukker og citronskal. Træk husblas op ad vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i mikroovnen, i kort tid, så den kun lige er smeltet. Den skal være fingervarm. Hæld citronsaften op i husblasen.
Tilsæt husblas i kvarkcremen hvor du hælder det i en tynd stråle, mens du piske med et piskeris eller en håndmixer.
Rør nu stille og roligt flødeskummet i cremen og smag den til med flormelis eller sukker og citronsaft.
Hæld nu kvarkcremen over kiks bunden og stil kagen kold til næste dag, eller 4 timer.
Hvis du ønsker en gele ovenpå, skal du først hælde den på når kagen er stiv næste dag.
Gele:
3 dl saft, appelsinjuice, eller æblejuice med frugtfarve
3 husblas
Hæld saften op i en gryde og læg husblas heri.
Varm saften stille og rolig op, mens du rører i den til husblasen er smeltet. Stil den på køl indtil den begynder at tykne og hæld den så over kvarkcremen. Lad den stive 1 time eller 2.
Ønsker du at lave en ostelagkage med en anden smag kommer der her nogen forslag. Du skal tilsætte saften til kvarkcremen inden du tilsætter husblas og tilsætter du en dl væske, skal du have 1 husblas mere i cremen.
Ostelagkage med brombær:
Kog 200 g brombær med 1 dl vand og 1 dl Sukker. Smag til med sukker og lidt vanilje og si det. Lad det køle af og mål 1 dl saft af du tilsætter i kvarkcremen. Og 3 dl af til geleen. Når brombærcremen er stiv, tilsættes geleen, som beskrevet ovenfor.
Ostelagekage med mango:
Tilsæt ½-1 dl mangosirup, smag kvarkcremen til med mangosirup til sidst inden du hælder den op. Mango gele laver du af ½ dl mangosirup og 2½ dl vand og 3 husblas, se fremgangsmåde længere oppe.
Ostelagkage med jordbærkant:
Vask jordbær og tør dem forsigtigt i køkkenrulle. Fjern stilken og del jordbærrene tværs igennem. Sæt dem langs kanten i springformen med den ende, hvor stilken har siddet ned mod kiksebunden. Og skærefladen ind mod springformens kant.
Hæld kvarkcremen op i bunden lige så forsigtig til den løber ud og dækker jordbærrene.
Ønsker du en virkelig skarp kant, kan du med fordel købe det der hedder kageplast, som du sætter rundt langs springformens kant, så den ikke hænger ved eller formen smitter af. Jeg købte mit i Føtex til 69 kr. for 10 meter, så man har til mange gange og det kan bruges igen.

Comentarios