Langtidshævet boller med en god krumme og smag og dejlig mættende...
12 stk.
Ingredienser:
2 dl havregryn
5 dl vand
15 g gær
1 dl ymer
200 g gulerødder
2 tsk. salt
1 tsk. sukker
4 dl speltmel eller rugmel
5-6 dl hvedemel
½ dl græskarkerner + ½ dl til pynt
1 æg til pensling
½ dl hørfrø
Fremgangsmåde:
Riv gulerødder 200 g færdig vægt.
Opløs gæren i vandet og tilsæt salt, havregryn, græskar og hørfrø
Tilsæt melet og rør godt rundt. Lad dejen køre på rørmaskinen i ca. 8 min.
Dejen er klisteret, ikke flydende.
Hæld dejen i en skål og læg låg eller film over, og sæt den i køleskabet til næste dag.
Næste morgen tændes ovnen på varmluft på 250 grader.
Kom mel på bordet og vende dejen ud på bordet. Del dejen i 10 -12 stykker med en skarp genstand. Flyt stykkerne over på en bageplade med bagepapir. Pensel bollerne med det sammenpiskede æg og drys med græskarkerner. Lad dem stå på bordet i 15 min.
Skru ovnen ned på 220 grader alm. ovn og bag bollerne midt i ovnen i ca. 15-20 min.
Σχόλια