top of page

Husk, at du kan kommentere og like mine opskrifter!

Honningristet granola

En meget lækker granola med grønne linser, som slet ikke kan smages, men som giver gode proteiner...


ca. 500 g granola


Ingredienser:

½ dl grønne linser rå eller 1 dl kogte linser fra dåse

4 dl havregryn

1 dl hørfrø

1 dl hampefrø (kan undlades)

1 dl hakkede mandler ( eller valnødder, hasselnødder)

1 tsk. kanel

1 tsk. vaniljesukker

1 dl agavesirup eller honning

1½ spsk. smør

½ dl vand


Fremgangsmåde:

Skyl de tørrede linser i en sigte med rent vand. Udblød linserne i en skål med koldt vand på køl natten over. Eller køb en dåse linser, så kan du gå i gang med det samme.

Smelt honning, smør og vand i en gryde ved svag varme.

Tag en skål og bland linser med havregryn, hørfrø, hampefrø, vaniljesukker og kanel

Tilsæt den varme honningblanding og bland det grundigt med de tørre ingredienser.

Fordel blandingen ud på en bradepande med bagepapir

Bag din granola ved 175 grader varmluft i ca. 15 min. vend blandingen efter ca. 8 min.

Blanding skal være let gylden, så er den færdig.

Tag din granola ud af ovnen, og tilsæt hakket mandler eller den slags nødder du selv elsker mest.

Når granolaen er afkølet bliver den knasende og sprød. Lad den køle helt af, inden du putter den i en lufttæt beholder.

Du kan bruge den til morgenmad ovenpå skyr, ymer eller yoghurt. Til brunch i små glas med skyr under, eller ovenpå din koldskål til sommer.



66 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Dip

留言


Post: Blog2 Post
bottom of page