Indbagte kartofler
- anitaslotpedersen
- 22. nov.
- 1 min læsning
Prøv at servere disse kartofler til dit kød i stedet for almindelig kartofler, tro mig de bliver en succes.. De passer til alt stegt kød
4 pers.
Ingredienser:
275 g butterdej fra køl
1 løg
1 fed presset hvidløg
300 g kartofler
1 tsk. smør
4 spsk. cremefraiche 5 %
1 tsk. tørret timian eller dild
1 æg
1 tsk. Salt
Peber

Fremgangsmåde:
Del butterdejen i 4, så du får 4 firkanter, eller 8 så man kan tage to gange.
Hak løget fint og svits det i lidt smør i en gryde.
Skræl kartoflerne og riv dem groft på et rivejern og smid dem op i gryden ved løget, og rør rundt ca. 5 min.
Tilsæt så cremefraiche og dild og smag til med salt og peber.
Læg kartoffelfyldet midt på butterdejen og pensl kanten med sammenpisket æg.
Luk nu pakken til en trekantet form eller en firkantet.
Tryk kanterne lidt med en gaffel og pensl nu kartoffelpakkerne med resten af det sammenpisket æg
Bag kartoffelpakkerne i ovnen ved 225 grader i ca. 30-40 minutter til de er gyldenbrune.
Du kan drysse dem med lidt sesam.



Kommentarer