Der findes ikke en nemmere ret, hvis du har brug for at få ryddet op i køleskabet
4 pers.
Ingredienser:
350 g pasta (alm. eller grov, skruer eller spaghetti , du bestemmer)
200-300 g kødrester i tern (kylling, skinke, pølser, oksekød)
1 ds. hakket tomater
100 g bacon (kan undlades)
1 alm. løg i tern
1 fed presset hvidløg
250 g grøntsagsrester eller grøntsagsblandinger fra frost.
Lidt friske krydderurter eller 1-2 tsk. tørret fx oregano og timian
6 dl vand
1 terning grøntsagsbouillon eller hønsebouillon
1 dl kaffefløde 9 % eller alm.
1 tsk. salt
Peber
Fremgangsmåde: Har du bacon starter du med at svitse det i en gryde, sammen med det hakkede løg og hvidløget. Ellers kun løgene i lidt olie. Tilsæt kødet. Tag så gryden af varmen og hæld resten af ingredienserne i gryden. Slut med vandet.
Brug alle de rester du nu kan finde i dit køleskab.
Jo flere rester, jo mere smag og bedre samvittighed. Kun fantasien sætter grænser. Sæt så gryden tilbage på kogepladen. Kog op og rør rundt i gryden.
Skru så ned på middelvarme, så retten bare står og simre med låg på. Rør i gryden et par gange. Retten skal koge ca. 20 min. til pastaen har suget væsken og du får en lækker pastaret. Tilsæt kaffefløden efter 15 min. og lad det koge med de sidste minutter. Servere gerne brød til og reven parmesan.
Tip:
Rema har nogle lækre frosne grøntsagsblandinger på frost, du kan bruge. Nemt og hurtigt.
Du kan også finde videoen til hvordan du trin for trin laver One pot på min YouTube kanal
Kommentare