Denne hjemmelavede hyldeblomstsaft er super nem at lave, og kan bruges som saft, i dressinger samt i kage og drinks...
Ingredienser: 20 store skærme hyldeblomster uden stilk 2 usprøjtede citroner i tynde skiver 1 1/2 kg sukker 25 g citronsyre 1 liter kogende vand Atamon til skyldning af flasker
Fremgangsmåde: Kom hyldeblomstskærmene i en stor skål eller krukke, med vid åbning, som er skyllet med atamon. Kom citronskiverne i sammen med sukker og citronsyre og hæld kogende vand over. Rør godt rundt. Lad den køle af og stil den derefter i køleskabet, med låg så den ikke gære. Lad drikken trække i 4 døgn. Rør i den HVER dag. Si drikken og hæld den på atamon skyllet rene flasker.
Skal drikken gemmes, tilsættes 1 tsk. Atamon inden drikken hældes på flaske. Man kan tilsætte en limefrugt i skiver, for en lidt anden smag.. Saften kan også fryses..
Saften kan bruges i dressing fx til jordbærsalaten, eller i rabarbersyltetøj, til drinks eller i kage og glasur. Mulighederne er mange.
コメント