En islagkage til de festlige lejligheder..
1 stk.
Bund:
3 æggehvider
150 g flormelis
100 g hakket nødder
Pisk æggehviderne stive.
Tilsæt florsukker og pisk yderligere i ca. 1 min. til blandingen bliver sej. Vend nødderne i.
Fordel dejen i en springform, med bagepapir i bunden.
Bag bunden ved 165 C i ca. 30 min.
Vaniljeis:
1/4 l piskefløde
2 æggeblommer, pasteuriseret
30 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
15 g chokolade, hakket
65 g knuste makroner
Fremgangsmåde:
Pisk fløden stiv
Pisk æggeblommer med sukker til en luftig æggesnaps, tilsæt vanilje.
Vend flødeskum, chokolade og knuste makroner i æggesnapsen. Smag til med sukker, og vanilje.
Hældes på den afkølede nøddebund og sættes i fryseren
Jordbæris:
1/4 l piskefløde
100 g kogte afkølede jordbær ( en rest jordbærgrød kan sagtens bruges)
2 æggeblommer
50 g sukker
1 tsk. vanilje
Fremgangsmåde:
Pisk fløden stiv
Pisk æggeblommer med sukker og vanilje
Blend jordbærrene.
Vend flødeskummet i æggesnapsen sammen med jordbær.
Smag til med flormelis.
Hældes over den frosne vaniljeis og sættes på frost i springform med frostposer over.
Tip:
Du kan vælge at bruge en chokolade lagkage bund, hvis du ikke ønsker en nøddebund
Comments