En hel fantastisk skøn roulade med kaffecreme i og abrikosmarmelade...
1 roulade ( 8 pers)
Ingredienser:
3 æg
125 g sukker
1 spsk. vand
42 g mel
42 g kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
1 spsk. kakao
Creme:
2 husblas
½ liter piskefløde
4 tsk. pulverkaffe
25 g chokolade
150 g flormelis
200 g abrikosmarmelade
25 g chokoladedrys
Fremgangsmåde:
Æg og sukker piskes luftigt og vand tilsættes.
Kartoffelmel, mel, kakao og bagepulver blandes og røres forsigtigt i æggemassen.
Dejen hældes ud på en bageplade med bagepapir og fordeles.
Bages ved 180 grader i 10-12 min.
Tag pladen ud af ovnen og drys sukker ud på et stykke bagepapir på bordet og vend nu rouladen rundt på hovedet, så dejen lægges ned i sukkeret, med bagepapirbunden opad.
Vrid et rent viskestykke op i koldt vand, og læg det fugtige klæde ovenpå bagepapiret.
Efter 10 min. kan du tage viskestykket af og lige så stille trække bagepapiret af rouladen.
Smør nu abrikosmarmeladen ud over hele bunden. Det bagepapir der ligger tilbage på bordet skal bruges til at rulle rouladen sammen med.
Kaffecreme:
Udblød husblas i en skål med koldt vand.
Lun 1 dl af fløden og smelt husblas og pulverkaffen heri.
Tilsæt 25 g hakket chokolade i fløden og rør rundt til det er smeltet.
Pisk resten af fløden (4 dl) med flormelis til flødeskum og vend flødemassen i flødeskummet.
Bred nu kaffecremen ud på bunden og smør det ud ovenpå abrikosmarmeladen.
Gem lidt i en sprøjtepose til pynt.
Rul nu rouladen sammen og pak den ind i bagepapiret og læg den i køleskabet mindst 2 timer.
Pak rouladen ud af bagepapiret og læg den på et fad.
Pynt med mandarin, blåbær og kaffecreme og lidt hakket chokolade.
Comments