Is og karamel er da som Yin og Yang...fantastisk..
6 pers.
Ingredienser:
60 g sukker eller flormelis
4 pasteuriserede æggeblommer
1/2 l piskefløde 38%
1 tsk. vaniljesukker
1 ds. Dulce de leche (karameliseret mælk)
100 g hakket chokolade ( kan undlades )
Fremgangsmåde:
Pisk fløden stiv
Pisk æggeblommerne med vaniljesukker og sukker til en luftig æggesnaps.
Rør derefter 1 dåse karamel i ( rør ikke for meget i den, der må gerne være lidt karamelklumper i) og smag til med flormelis, hvis den ønskes sødere.
Hæld isen op i en bøtte og frys den i mindst 4 timer.
Tip:
Servere evt. et stykke chokoladekage og lidt frugt til isen
Ønsker du den som en islagkage kan du bruge denne bund:
4 æggehvider piskes stive, 150 g flormelis tilsættes og der piskes til den bliver sej.
Tilsæt 100 g hakket nødder.
Hældes i en springform, med bagepapir i bunden.
Bages ved 175 grader i ca. 25 min.
Lad bunden afkøle inden du hælder isen ovenpå.
Pynt med hakket nødder og chokolade ovenpå isen, og sæt springformen i fryseren i ca. 4 timer.
Du har nu til ca. 8-10 pers
Comments